Marathon girls road 2 Amsterdam

Ik ben via de sportschool waar ik werk in contact gekomen met twee hele hippe fitte mama’s die een missie hebben. Niet zo maar een missie… ze gaan de hele marathon van Amsterdam lopen. 42 kilometer en 195 meter om precies te zijn. Deze twee dames zijn van nature goede hardlopers en hebben al vele hardloop wedstrijden gelopen, toch is een hele marathon toch even andere koek.
Ik ga deze twee dames volgen in hun ‘road’ 2 Amsterdam, hoe gaat het met hun voorbereiding en hoe combineren ze dit met hun gezinsleven. Ik heb onlangs een leuk interview gehad met deze twee dames. Vandaag zet ik het interview wat ik had met Sandra online….. veel lees plezier.

Sandra is de oudste van de twee, de langste en de blondste. Sandra is 37 jaar heeft twee kids, een jongen van 4 en een meisje van 2. Ze is kapster van beroep en eigenaar van 2 kapsalons. Sandra heeft vroeger altijd aan voetbal gedaan, toen ze stopte is ze gaan hardlopen en merkte meteen al dat het haar vrij makkelijk af ging. Volgens Sandra is hardlopen heel handig en makkelijk om te doen, je kan het easy in plannen rondom alle andere dingen die ze doet, het maakt haar hoofd leeg.
Sandra loopt nu al sinds 2009 hard met twee tijdelijke stops tussendoor i.v.m. zwangerschap. Sandra vindt plezier in hardlopen belangrijk al is ze toch ook wel prestatie gericht , elke wedstrijd moet weer sneller en beter. Haar mooiste resultaat tot nu toe is dan ook de 10 km tijdens de Marikenloop in Nijmegen : 42 minuten en 53 seconde.
Als ik haar vraag hoe ze al dat hardlopen combineert met het thuisfront dan geeft ze aan dat het druk is maar ze krijgt er enorm veel energie van. Ze weten dat ik veel kilometers moet maken voor de marathon maar dat is tijdelijk. En als ze er blij van word dan kan ze dat ook overbrengen op haar vriend en kids.
Waarom de marathon van Amsterdam? Haar ultieme droom is om ooit de marathon van New-York te lopen maar om eerst te ervaren wat een marathon met je doet gekozen voor 1 dichter bij huis. Ze wil ook niet in New-York lopen en alleen maar bezig zijn met de afstand, als ik daar loop wil ik ook genieten van de omgeving. Amsterdam is in het najaar, dus de intensieve training doe je dan in de zomer. Het is dan langer licht en lekkerder van tempratuur om te trainen. Ze traint bij atletiek vereniging Av Archeus in Winterswijk en daarnaast doet ze ondersteunende kracht training ( milon cirkel) bij Sportcentrum De Tuunte.

Volgens Sandra is hardlopen hip en te doen voor iedereen, je kan het overal ter wereld doen en wordt er heel blij van, het ontspant je geest!
Sandra’s levensmotto is : Haal eruit wat er in zit, ieder op zijn eigen niveau.
Ik heb Sandra nog voor een aantal lastige keuzes gezet, dit waren haar antwoorden.
Avondje stappen met vriendinnen of een leuke hardloopwedstrijd? Sandra vond het een moeilijke keuze, beide op zijn tijd, ze mag graag stappen maar als er een leuke hardloopwedstrijd is dan laat ze echt wel een avondje stappen schieten.
Nike of Adidas? Asics zijn de schoenen waar ik op hardloop. Verder heeft ze spullen van beide merken ze koopt wat ze leuk vindt
Wijn of Bier? WIJN…. Ze is geen bier drinker, een Radler of rose bier uitgezonderd.
Blond of Bruin? Blond, ze is al jaren zelf blond.
Reizen of thuis voor de buis? Reizen vindt ze leuk, geweldig om leuke nieuwe dingen te zien.
Hardlopen met zon of regen? Absoluut met zon , ze houdt van de zomer.
Hardlopen met of zonder muziek? Met Muziek.
Sportdrank of water? Sportdrank, als het maar niet te zoet is!
Amsterdam is New-York? Dit jaar allebei zegt ze lachend, New-York voor vakantie en Amsterdam voor de marathon. Toch blijft New-york favoriet en ze hoopt dan ook ooit daar te kunnen lopen.
Mooie nieuwe hakken of de nieuwste hardloopschoenen? Dan toch mooie nieuwe hakken, ik vind het erg leuk om er een beetje leuk en hip uit te zien.
En met die hippe nieuwe hakken zijn we aan het einde gekomen van het interview met 1 van de zussen Wassink. De komende maanden ga ik Sandra volgen in haar ‘road’ 2 Amsterdam. Deze hippe, sportieve mama geeft het stokje door aan haar jongere zusje Sylvia. Volgende week volgt het interview met haar.

3 reacties

 • Stefano Fidder

  maart 26, 03 2015 08:31:04

  Super leuke blog Mirte ga hier vooral mee door en Sandra en Sylvia heel veel train plezier voor de marathon

 • Jessica Goossen

  maart 07, 03 2015 07:39:11

  Leuk geschreven Mirte! Veel succes met je blog, ik ga je volgen! Dames, succes met de marathon!

 • Joyce Jolink

  maart 06, 03 2015 06:50:21

  Super leuk, Mirte en Sandra! Sandra en Sylvia succes met de marathon

Leave a Reply