Laatste chemo is een feit !

De laatste chemo is een feit!

4 zware en 12 iets mildere. Vorige week maandag heeft Sanne de laatste chemo gehad.                                           De eerste etappe zit erop…..

Vorig jaar de bizarre ontdekking van het knobbeltje en dan stap je in een trein met bestemming onbekend!

Eerst het besef van ‘heb ik kanker? Tot de zenuwslopende weken van het exact krijgen van de diagnose. En dan de hamvraag ‘uitgezaaid of niet? Gelukkig het laatste.

Dan kom je in een molen van artsen, medicijnen, nog meer artsen en nog meer van dat… Waar je je eerst druk maakt over wat  je gaat eten morgen ben je nu druk met ga ik dit overleven? En welke pruik ga ik op doen…..

Je eigen verdriet mee dealen maar ook in je omgeving heeft iedereen op zijn manier verdriet om jou en met dat gegeven moet je ook weer dealen…

Wat een intense strijd moet Sanne leveren iets waar ik niets eens 1% een idee van heb…..

Maar wat een kanjer! Vanaf dag 1 is het geen strijd maar een missie geworden. Een missie ‘fight cancer’

Even verdriet hebben en toelaten en dan weer door bikkelen. Zo veel mogelijk bewegen want dat is goed voor herstel en het verminderd de bijwerkingen. Tevens ook een boost om mentaal weer even op te knappen.

Wandelen, eindeloos lopen in het begin om die vreselijke pijnen op te vangen, hardlopen, Milon noem maar op, alles binnen de grenzen van wat kan en goed voelt ….. Ok 1 keer heeft Sanne niet goed naar zichzelf geluisterd en viel na het sporten flauw ….. ( sorry San maar moest het even vermelden )

Sanne heeft heel professioneel hulp ingeroepen van Stichting tegenkracht die mensen met kanker advies geeft en begeleidt met sporten. Dit alles heeft er toe geleid dat Sanne tijdens 16 chemo’s geen spiemassa heeft verloren …… Heel bijzonder!

Nu is ze dus aangekomen bij de voorbereiding op de operatie! Een borstbesparende operatie!

De komende weken staan in het teken van onderzoek, hoe is het met de tumor? En proberen nog even flink aan te sterken voor de operatie….

Mentaal was het even lastig de afgelopen weken maar naar mijn idee ook meer dan logisch! Sanne zit er dan ook niet op te wachten om zielige Appjes te krijgen!

Alles staat nu in het teken van het aangaan van de volgende etappe!

Sann……. Just do it !

 

 

 

 

 

 

3 reacties

 • Marloe

  februari 19, 02 2016 09:34:29

  Respect Sanne, Beat iT !

 • jacqueline jonker

  februari 18, 02 2016 05:48:17

  Sanne, you go girl. Ik heb enorm veel bewondering. Groetjes, Jacqueline Jonker

 • Lycke

  februari 16, 02 2016 02:43:04

  Je bent een kanjer Sanne.. Denk aan je en duim voor je.. Liefs, Lycke

Leave a Reply