Ronde 4 …….. Sanne

imageVandaag gaat Sanne voor de 4 de chemo …. De laatste van de eerste 4 ‘zware’ chemo’s ….

Na deze 4 de chemo zal ze over gaan op een nieuwe serie van 12 chemo’s maar dan iedere week…. Dus korter herstel en iedere week naar het ziekenhuis.

Deze 12 chemo’s zouden wel iets milder moeten zijn…..feit blijft nu iedere week het ziekenhuis in… Iets wat Sanne niet echt heel erg prettig vind….. Maar goed geen keus dus schouders eronder.

Hieronder de samenvatting van Sanne van de afgelopen 2 weken….

Kuur3 is een beetje verlopen zoals de 1ste kuur. Op zich heb ik vlgs mij weinig klachten van de chemo, maar meer van de injectie die ik krijg de dag na de kuur. Dit is een injectie om het beenmerg te stimuleren witte bloedlichaampjes aan te maken. Deze injectie zorgt ervoor dat ik 14 dagen later alweer klaar ben voor een nieuw kuur.
Een uur nadat ik zelf de spuit heb gezet, krijg ik overal spierpijn. Echt andere spierpijn die ik ken van na het trainen. Heviger en echt van top tot teen. De dagen erna bestaat mijn beweging alleen uit wandelen. Afgelopen vrijdag (vijfde dag) kon ik me nog niet voorstellen de week erna weer te kunnen sporten. Maar na een dagje rust op zaterdag kon ik zondag bij de Tuunte alweer 30 min fietsen en een kwartiertje roeien. Maandag en woensdag weer milon gegaan. Alles nog steeds op hetzelfde niveau als voor de start van de chemo’s. Verder tijdens flinke wandelingen deze week erg genoten van het heerlijke weer!
Mijn gewicht blijft mooi op peil. In de dagen na de chemo val ik iets af, maar in de goede week lukt het dat er weer bij te krijgen!
Maandag de laatste kuur van deze serie. Daarna begint een nieuwe reeks van 12(!) x wekelijks!

ps … Gisteren ook nog even de Milon gedaan …..

Elke vrijdag voor de nieuwe chemo moet Sanne haar bloedwaarden laten testen of ze klaar is voor de nieuwe chemo …dit bericht kreeg ik van haar.

 

Bloed was weer prima!! Ze wist niet exact of sporten voor goed bloed zorgt. Er is onderzocht op de rode en witte bloedlichaampjes (das belangrijk of ik maandag weer een nieuwe kuur aankan). Lever, nieren en hb zijn goed. Wel gaf ze aan dat idd bewegen goed is voor herstel, vermoeidheid etc. Dat is wetenschappelijk onderzocht. Ik ben niet moe en herstel snel!

 

Goede berichten van Sanne ….. Aanstaande vrijdag ga ik zelf naar een congres/symposium over kanker en sporten…. Wellicht dat we hier nog meer informatie uit kunnen halen.

Als ik dit schrijf ligt Sanne aan haar 4 de chemo en zeg ik : Zet hem op San…… Just do it!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 reacties

  • Hebergement web

    juli 21, 07 2016 05:26:59

    Hi Cora, Wat is het recept daarvan? Dan wil ik de uitdaging wel aan gaan om het gezonder te maken ?? Liefs Sanne

  • Lucinda

    november 10, 11 2015 08:23:57

    Zet ‘m op, Sanne!!!

Leave a Reply